پنجشنبه، دی ۱۵، ۱۳۹۰

خصوصیات و ویژگیهای حورالعین ها(زنان بهشت)ا

1- حورالعین ها همیشه باکره هستند و هیچ گاه ثیّبه نمی شوند. 
2- مرگ و میر ندارند، همیشه زنده و جاویدند و هیچ آفت و بلایی به ایشان نمی رسد و هیچگاه مریض و بیمار نمی شوند.

3- حوریان بهشتی هیچگاه حیض و عادت ماهیانه نمی شوند و خون استحاضه و نفاس هم نمی بینند، رحمشان همیشه به هم چسبیده است و دارای مجرای ادرار نیستند؛ چون در بهشت ادرار و غایطی در کار نیست بلکه تمام مأکولات و مشروبات به صورت عرق از بدن خارج می شود، آن هم عرقی که بویش مثل مشک و عنبر است. 

4- حورالعین ها هیچگاه بچه دار نمی شوند بلکه اگر کسی در بهشت بچه بخواهد در هر سن و سال و اندازه ای که بخواهد خداوند همان گونه برایش می آفریند.


5- بدن حورالعین ها از زیر 70 تا لباس دیده می شود؛ چنانچه اگر سکه پولی را در داخل حوض یا استخر صاف بیندازید دیده می شود.


6- قد حورالعین ها 30 متر و پهنای بین دو کتفشان 10 متر می باشد. " 2 " یعنی نه تنها قد حورالعین و زنان بهشتی این مقدار است بلکه قد آدم ابوالبشر هم 30 متر بوده و در روایات زیادی آمده که: قد همه بهشتیان به اندازه قد حضرت آدم 30 متر می باشد.


7- زبان حورالعین ها عربی است و با زبان عربی فصیح صحبت میکنند.و کلاً در بهشت، زبان همه بهشتیان عربی است و با زبان دیگری صحبت نمی کنند، یعنی اتحاد کامل در بهشت برقرار است؛ هم دارای یک خدا؛ همه دارای یک مرز و بوم؛ و همه دارای یک زبان. 
8- بهشتیان از هیچ چیز بهشتی، حتی خوردنیها و آشامیدنیهایش به اندازه حورالعین لذت نمی برند. 
9- بدن حورالعین بس که شیشه ای و صاف و زلال است که وقتی آب می خورد و آب از گلویش پایین می رود از بیرون معلوم است. 
در بهشت نهر و جویباری است که حورالعین ها در اطراف آن صف کشیده اند خداوند به آنان می گوید: تمجید و تسبیح و حمد مرا به گوش بندگانم برسانید.
آنان نیز با لحن و آواز خوش، صدایشان را بلند می کنند و می خوانند طوری که خلائق همانند آن را تا آن موقع هرگز نشنیده اند بهشتیان با شنیدن آواز طرب انگیز و شاد حوریان، بسیار خوشحال می شوند، یکی از همسرانش به ولیّ خدا نزدیک می شود در حالی که هیچ ارتباطی تا آن موقع بین آن دو نبوده، وقتی او می آید تمام قصر و منزل ولی خدا پر از نور می شود، ولی خدا خیال می کند خداوند یا یکی از فرشتگان به سوی او نظر لطف انداخته اند.
سرش را بلند می کند می بیند خانمی است، اما نورش به قدری زیاد است که نزدیک است چشمهای ولیّ خدا از شدّت نور او نابینا شود.
در این هنگام آن حوریه صدا می زند: وقت آن رسیده که از تو دولتی به ما برسد. ولیّ خدا می گوید: تو کیستی؟ می گوید: من از کسانی هستم که خداوند در قرآن درباره ایشان فرموده: 
(لهم ما یشاونَ فیها و لدینا مَزیدُ " 2 " یعنی بهشتیان در بهشت هر چه بخواهند و بلکه بیشتر از آن برایشان موجود است. 
در این هنگام ولیّ خدا که از نظر نیروی جنسی توانایی صد جوان را دارد به مدت 70 سال از سالهای دنیا با او هم آغوش می شود و خلوت می کند و نمی داند که به صورت حورالعین نگاه کند یا به پشتش یا به ساق پاهایش، به هر جای بدن او که نگاه می کند، می بیند به قدری صاف و برّاق و روشن و نورانی است، همانند آیینه که چهره خودش را در آن می بیند. 

بعد از این حورالعین دومی می آید که صورتش از اولی هم زیباتر و نیکوتر و نورانی تر، و عطر و بویش از او بهتر است. حوریه دوم نیز به او می گوید: الان وقت آن رسیده که دولتی از شما به ما برسد. باز ولی خدا می گوید: تو کیستی؟ می گوید: من از کسانی هستم که خداوند در قرآن درباره ایشان فرموده: 

(فلا تعلمُ نفسٌ ما اُخفِیَ لهم من قرَّهٍ اعینٍ جزاءً بما کانوا یعملون) " 1 ":
«هیچ کس نمی داند خداوند چه روشنی چشمی برای او مخفی کرده به پاداش کارهایی که انجام داده است.» 

هر فردی که وارد بهشت شود خداوند به او پانصد حورالعین می دهد که با هر یک از آنها 70 غلام و خادم پسر با 70 کنیز و خادم دختر است. هر کدام از حوریه ها مثل لؤلؤ و درّ مکنون هستند یعنی بسان مروارید داخل صدف که نه دستی به آنها رسیده و نه چشمی آنها را دیده.
خورشید وجود حورالعین


ابوبصیر می گوید: از امام صادق (ع) در مورد بهشت سؤال کردم؛ حضرت فرمودند: در بهشت به هر فردی سه تا باغ می دهند که یکی از دیگر بهتر و ارزشمندتر است و دارای همه گونه نعمت می باشد تا اینکه وارد جنت خُلد می گردد، در آنجا نهری است که در داخل آن حوریه می روید، وقتی مؤمن وارد آنجا می شود از هر حوریه ای که خوشش می آید او را می چیند سپس خداوند به جای آن، حوریه دیگری می رویاند.
آنگاه فرمودند: مؤمن در آنجا با 800 دختر باکره و 4000 بیوه و دو تا حورالعین ازدواج می کند... 

ابوبصیر می گوید: عرض کردم: حورالعین از چه چیزی آفریده می شوند؟ فرمودند: از خاک بهشت. سپس فرمودند: مغز ساق پاهایشان از روی 70 لباس دیده می شود. عرض کردم: فدایت گردم، آیا حورالعین ها در بهشت حرف هم می زنند؟ فرمود: بله چنان حرف می زنند که احدی نشنیده. عرض کردم: چه می گویند: فرمود: می گویند: ما جاودانه هستیم و هرگز نمی میریم. ما آسوده خاطر هستیم و هرگز از اینجا کوچ نمی کنیم و راضی و خشنود هستیم و هرگز غیظ و غضب و خشم نمی کنیم. خوشا به حال کسی که برای ما آفریده شده و خوشا به حال کسی که ما برای او آفریده شده ایم. ما کسانی هستیم که اگر یکی از ما در آسمان دنیا آویخته شود و ظاهر گردد نور ما همه را از نور خورشید و ماه بی نیاز می کند و همه چشمها از نور ما خیره می شود.


و هر کس در ازدواج بین دختر و پسر یا مرد و زن مؤمنی کوشش و تلاش کند تا آن دو با هم ازدواج کنند، خداوند 1000 حورالعین به ازدواج او درآورد که هر کدام در قصری از درّ و یاقوت باشند. 
و کسی که در دنیا مسجدی بسازد، خداوند در عرض هر یک وجب آن، شهری در بهشت از طلا و نقره و یاقوت و زمرد و زبرجد به او می دهد، و در هر شهری هزاران قصر، و در هر قصری هزاران خانه، و در هر خانه ای هزاران تخت، و در هر تختی یک حورالعین و برای هر حورالعینی هزاران دختر و پسر خدمتگزار، و در هر خانه ای هزاران سفره و در هر سفره ای هزاران طبق، و در هر طبقی هزاران نوع غذاهای رنگارنگ است. 
دوستان و رفیقان بهشتی


یکی از نیازهای طبیعی انسان به دوستان و رفقاست، همانگونه که در کتاب جهنم نیز گفتیم، هر کس در دنیا به هر چیزی عشق بورزد و با آن دوست و رفیق باشد در قیامت نیز با همان محشور خواهد شد حال اگر خدا و پیامبر و انبیاء و اولیاء و صلحا را دوست داشته باشد در بهشت نیز با آنان خواهد بود و اگر شیطان و ظالمان و مستکبران را دوست داشته باشد در جهنم نیز با آنان خواهد بود.


حضرت علی (ع) در نهج البلاغه می فرماید: هر کس تقوا پیشه کند، در بهشت، ملائکه بر او نازل خواهند شد و رفقا و دوستان او پیامبران الهی خواهند بود،
و خداوند متعال در قرآن فرموده: (و مَن یُطِعِ اللهَ و الرسُولَ فاُولئِکَ مع الذین انعم الله علیهم من النبیینَ و الصدیقینَ و الشُهداءِ و الصالحینَ و حَسُنَ اولئِکَ رفیقاً) «کسی که خدا و رسول را اطاعت کند همنشین و دوست و رفیق کسانی خواهد بود که خدا نعمت خود را بر آنان تمام کرده، از پیامبران و صدیقان و شهدا و صالحان، و آنان چه رفیقان خوبی هستند». 
آری خداوند خودش، دوستان و رفقای بهشتی را معین و مشخص کرده و فرموده: آنان با پیامبران و راستگویان و شهیدان و افراد صالح رفیق خواهند شد. بعد هم فرموده: اینان چه رفقای خوبی هستند.


در آیه 47 سوره حجر نیز آمده: (وَ نَزعنا ما فی صدورِهِم من غِلٍّ اخواناً علی سُرُرٍ متقابلینَ): «ما هرگونه حقد و کینه و حسد را از سینه بهشتیان می زداییم و همه ایشان با هم برادر می شوند و بر تختهای بهشتی روبروی هم می نشینند (و مشغول صحبت و گفتگو و استفاده از تنعّمات بهشتی می شوند.» 
در آیه 31 سوره کهف نیز به همین مطلب اشاره کرده و فرموده: «کسانی که ایمان آورده و عمل صالح انجام دادند در بهشت عدن خواهند بود که از زیرشان نهرها جاری است و از زینت و زیورآلات بهشت لباسهای سبز از سندس و استبرق استفاده خواهند کرد و بر تختهای بهشتی تکیه خواهند داد. 
چه پاداش خوب و چه رفقای نیکویی.» و در آیه 67 سوره زخرف نیز فرموده: (اَلاَخِلّاءُ یومَئِذٍ بَعضُهُم لبَعضٍ عَدُوٌّ الاَّ المتقینَ): «در روز قیامت، دوستان با یکدیگر دشمن می شوند مگر پرهیزگاران.» 

در مباحث مربوط به درخت طوبا آوردیم که: بهشتیان با دوستان و رفقایشان در زیر درخت طوبا می نشینند و مشغول صحبت می شوند.بهشتیان علاوه بر تجمع با دوستان و رفقایشان و صحبت با ایشان، میهمانی و رفت و آمد به منازل و قصور خویش نیز خواهند داشت که در بخش میهمان نوازی بدان اشاره کردیم. 


امیرالمؤمنین (ع) بهشت و جهنم را به هفتاد نفر نشان داد

مرحوم راوندی در کتاب خرائج خود روایتی را از امام باقر (ع) نقل کرده که فرموده اند: اصحاب حضرت علی (ع) به ایشان گفتند: ای امیرمؤمنان! ای کاش چیزی از چیزهایی را که رسول خدا(ص) به تو رسانده به ما نشان می دادی تا مایه اطمینان ما می شد. 

حضرت فرمود: اگر شما چیزی از عجایب مرا ببینید هر آینه کافر می شوید و می گویید که من ساحر و دروغگو و کاهن هستم. 


گفتند: احدی از ما نیست مگر آنکه می داند تو وارث علم رسول الله هستی و علم آن حضرت به تو داده شده است. 


فرمود: علم عالِم سخت است وآن را کسی نمی تواند تحمل کند مگر مؤمنی که خداوند دل او را با ایمان، آزمایش نموده و به روحی از خود تأیید کرده باشد. اگر باور نمی کنید بعضی از عجایب را که خدا از علم به من داده به شما نشان می دهم. 


آن گاه حضرت جلو افتاد و هفتاد مرد از صحابه و نزدیکان به دنبال ایشان حرکت کردند تا رسیدند به جایی که حضرت می خواست یکی از عجایب را به آنان نشان دهد. علی (ع) به آنها فرمود: من چیزی را به شما نشان می دهم که رسول خدا(ص) به من آموخته؛ اما اول از شما عهد و میثاق می گیرم که وقتی آن را دیدید کافر نشوید و مرا هم به چیز ناروایی نسبت ندهید. 

آنان نیز عهد و میثاق بستند. حضرت پس از آنکه از ایشان میثاقی گرفت سخت تر از میثاقی که خداوند از پیغمبران خود گرفته، سپس فرمود: صورت خود را از من برگردانید تا دعا نمایم برای کاری که می خواهم انجام دهم. 

آنان نیز صورت خود را برگرداندند اما با گوش خود می شنیدند که حضرت دعاهایی را می خواند که آنان تا آن موقع نشنیده بودند. سپس حضرت فرمود: برگردید؛ برگشته ناگهان با بوستانهای دلربایی مواجه شدند که نهرهایی در آن جریان داشت و مناظر و کاخهایی در آن بود که مشابه آن را تا آن موقع ندیده بودند در طرف دیگر نیز آتشی برافروخته که شعله ور بود و شعله های آن به آسمان می رفت و چنان هیبت و عظمتی داشت که هر بیننده ای را به وحشت می انداخت. آنها تردید نکردند که در یک سو بهشت و نعمتهای آن است و در یک سو جهنم و عذابهای آن. 


بعد از دیدن این منظره ها دوباره به حال اول برگشتند. 


اما به جای آنکه چیزی بر ایمان و اطمینانشان به قیامت و بهشت جهنم زیاد شود، به آنچه دیده بودند کافر شدند و حضرت را به سحر و جادو و اهانت نسبت دادند؛ جز دو نفر. 


حضرت خطاب به آن دو نفر فرمودند: آیا گفتار آنان را شنیدید که با همه عهد و میثاق شدیدی که بسته بودند کافر شدند؟! 


قسم به خدا آنان آنچه را که دیدند در فردای قیامت حجتی است از طرف خداوند برایشان؛ چون خداوند که می داند من نه کاهنم و نه ساحر، بلکه آنچه من به ایشان نشان دادم علم خداوند است که رسول خدا به من رسانده بود، من نیز به شما رساندم، پس اگر مرا رد نمایید خدا را رد نموده اید. 

آیا بهشت الان موجود است یا نه؟

بهشت هم اکنون موجود است؛ زیرا پیامبراکرم در معراجش، از آن دیدن کرده است.
راوی می گوید: به امام رضا (ع) عرض کردم: از بهشت و جهنم به من خبر بده که آیا آن دو الان آفریده شده و موجود هستند یا نه؟ 


حضرت فرمود: بله؛ وقتی پیامبر اکرم به معراج رفت، داخل بهشت و جهنم شد. راوی می گوید: عرض کردم: مردم می گویند آن دو مفروض هستند و بناست خلق بشوند اما هنوز آفریده نشده اند. امام (ع) فرمود: کسانی که چنین می گویند از ما نیستند و ما هم از آنان نیستیم؛ هر کس خلقت (فعلی) بهشت و جهنم را منکر شود، پیغمبر اکرم(ص) و ما را تکذیب کرده است و چیزی از ولایت ما را ندارد و مخلّد در جهنم است.

اگر بهشت موجود است الآن کجاست؟

مؤلف کتاب «در محضر بزرگان» در مشهد مقدس پیش عارف بزرگ مرحوم آیه الله آقای مروارید می رود از ایشان می پرسد: اگر معاد، جسمانی باشد و بهشت و دوزخ جسمانی باشند، باید هم اکنون اگر به یکی از جهات شش گانه حرکت کنیم، بالاخره به بهشت و دوزخ برسیم. ایشان فرمودند: آری اینچنین است و بهشت و دوزخ هم اکنون موجودند. می گوید، گفتم: اینها در کجا هستند؟ فرمودند: در ما فوق سماوات. عرض کردم: ولی آیات قرآن مثل (یومَ یُنفَخٌ فِی الصّورِ فَاِذا هم من الاجداثِ الی ربهم ینسلون): حاکی است که انسانها در همین زمین سر از قبر در می آورند و به سمت پروردگار، برای حشر و نشر می روند؟ 


فرمودند: آری، ولی از زمین به آسمان برده می شوند. عرض کردم: چگونه؟ فرمودند: به قدرت الهی. 


این اولین بار بود که صریحاً از عالمی می شنیدم که بهشت و دوزخ در مافوق سماوات هم اکنون وجود دارد. به هر حال از محضر ایشان خداحافظی نمودم و ایشان هم آماده رفتن به مسجد برای اقامه نماز جماعت شدند.

سؤال قیصر روم از پیامبر (ص) و پاسخش


علی بن ابی عمره گوید: پیری به نام «تنوخی» را در شهر «حمص» شام دیدم، به من گفت: من نامه رسان هِرقَل (قیصر روم) بودم او نامه ای برای پیامبر(ص) نوشت و به من داد، به مدینه رفتم و به محضر رسول خدا رسیدم و نامه قیصر دوم را به پیامبر دادم، حضرت نامه را گشود که قیصر در آن نامه نوشته بود: «تو (ای پیامبر) مرا به بهشتی دعوت کرده ای که پهنای آن همه آسمانها و زمین است اگر چنین باشد پس دوزخ در کجاست؟ 

پیامبر(ص) در پاسخ وی فرمود: «سبحان اللهِ فاینَ اللیلُ اذا جاء النهار؟»: «پاک و منزه است خدا پس وقتی روز آمد، شب کجاست؟»
پرندگان بهشتی، ذبح و پختن نمی خواهند


در روایت آمده است که: وقتی اهل بهشت، اشتهای به گوشت مرغ و پرنده می کنند، خداوند برای ایشان مرغ و پرنده ای می آفریند که دیگر احتیاج به ذبح و پختن ندارد، بلکه همین که بر قلب فرد بهشتی خطور کند که دلش گوشت مرغ یا فلان پرنده را می خواهد، فوراً می بیند همان پرنده در جلوی او آماده است. " 1 "

پرندگانی به بزرگی شتر در بهشت

در تفسیر منسوب به امام حسن عسگری (ع) آمده است که: در فضا و هوای بهشت، و زمین آن، پرندگانی در حال پرواز و حرکت هستند که به بزرگی شتر می باشند، وقتی مؤمنی از دوست داران پیامبر اکرم (ص) قصد خوردن گوشت آنها را داشته باشد فوراً می آیند جلو او، و پرهایشان می ریزد، و قسمتی از آن ها سرخ می شود و قسمتی آب پز، و آن مؤمن از یک طرف آن گوشت کباب شده می خورد و از یک طرف آن گوشت آب پز، وقتی سیر می شود می گوید: «الحمدالله رب العالمین» در این هنگام آن پرنده به هوا پرواز می کند و به سایر پرندگان فخرفروشی می کند و می گوید: کدام پرنده و مرغ، مثل من است، از گوشت من ولیّ خدا با امرالهی خورده است؟! " 1 "


گوشت ماهی در بهشت

انس بن مالک می گوید: عبدالله بن سلام از پیامبر اکرم (ص) پرسید: اولین غذایی که بهشتیان می خورند چیست؟ حضرت فرمودند: اولین غذایی که بهشتیان می خورند گوشت ماهی است.

درخت بهشتی غذا می دهد


در بحث درخت طوبا نیز گفتیم که: درخت طوبا دارای سه قسمت است: قسمت بالای آن عهده دار و حامل لباس و زیور آلات است. 

قسمت وسط آن حامل و عهده دار حورالعین است. و قسمت پایین آن مملو از انواع و اقسام میوه ها و غذاهای بهشتی است. " 3 " تشبیه به درختان دنیا نشود که درخت، فقط میوه می دهد؛ نخیر، درختان بهشتی در آن واحد هزاران نوع میوه و غذا می دهند. و دهها روایت در مورد درخت طوبا وجود دارد که ما بخشی از آنها را در بحث درخت طوبا ذکر کردیم. 

و جالب این است که غذاهای بهشتی، تمام شدنی نیست؛ زیرا قرآن فرموده: (اُکُلُها دائمٌ) " 1 ": « خوردنیهای بهشتی اعم از میوه و غذا، دائمی است و تمام شدنی نیست.»

کثرت غذاهای بهشتی و اشتهای بهشتیان


از رسول خدا (ص) روایت شده که فرمودند:
در بهشت قصری است که در آن هفتاد خانه از یاقوت سرخ است و در هر خانه، هفتاد اتاق از زمرد سبز است و در هر اتاقی هفتاد تخت است و در هر تختی هفتاد سفره است و در هر سفره ای هفتاد رنگ غذا و طعام است. و خداوند بر مؤمن و اهل بهشت چنان اشتها و نیرو می دهد که قادر است همه آن غذاها را بخورد. 

و در روایت دیگر فرموده: 

اگر کسی تمام ماه رجب را روزه بگیرد خداوند در بهشت به او چهل هزار شهر از طلا می دهد که در هر شهری چهل هزار قصر است و در هر قصری چهل هزار اتاق است. و در هر اتاقی چهل هزار سفره است و در هر سفره ای چهل هزار طبق است و در هر طبقی چهل هزار رنگ طعام و غذاهای مختلف است که رنگ هر کدام با دیگری فرق می کند. 
و در روایت دیگری است که: هر روز جمعه نعمتهای بهشتی برای اهل بهشت هفتاد برابر زیادتر می شود. 
و در روایت دیگری آمده است که: هر رنگ غذای بهشتی دارای هزار طعم و مزه است. " 1 " 
مدارک و منابع کتاب:

1- قرآن کریم
2- معجم المفهرس قرآن 3- تفسیر راهنما 20-1 

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر